Wsparcie finansowe dla młodego piłkarza

278267958_5197379480320878_4584397490344804591_n (1)

Wsparcie finansowe dla młodego piłkarza

Zarząd Fundacji Piłkarstwa Polskiego postanowił pozytywnie rozpatrzyć wniosek klubu sportowego Pojezierze Prostki i przekazać ze środków Fundacji pomoc pieniężną na dofinansowanie pobytu Pana Sebastiana Ocimka w ośrodku rehabilitacyjnym.

Sebastian Ocimek uległ wypadkowi w 2020 roku. Podczas meczu, w którym reprezentował swój klub, nieszczęśliwe zderzenie z bramkarzem i upadek spowodowały uraz kręgosłupa i paraliż wszystkich kończyn.

21 kwietnia Przewodniczący Rady Fundacji Piłkarstwa Polskiego – Wojciech Gąssowski udał się z wizytą do Centrum Rehabilitacyjnego Panmedica, by osobiście spotkać się z Sebastianem Ocimkiem, który decyzją Zarządu FPP otrzymał dofinansowanie do kolejnego etapu rehabilitacji, którą przechodzi.

„Sebastian jest niesamowicie silnym, młodym człowiekiem. Codziennie poddaje się bardzo trudnej rehabilitacji. Patrząc na reakcję młodego piłkarza myślę, że niespodzianka, którą przekazał Robert Lewandowski w postaci filmu z pozdrowieniami i koszulki z napisem:  „Sebastian wracaj do zdrowia”, dodała mu jeszcze więcej sił” – mówi Gąssowski.

Młody piłkarz przeszedł bardzo trudną drogę leczenia. Od wypadku codziennie walczy o lepsze jutro poddając się niełatwej, codziennej rehabilitacji.

Sebastian –  wracaj do zdrowia!

FPP